• Du er her:
 • Forside
 • Velkommen til Y's Men's Club Nordstjernens hjemmeside.

  Her kan du finde oplysninger om hvad klubben laver, hvilke aktiviteter vi er indblandet i og, hvordan vi yder støtte i lokalområdet.

   

  Forenings Danmark

  I dette klubår har vi i Aarhus Y´s Men´s Club Nordstjernen focus på Forenings Danmark. Vi stiller os selv og foredragsholderne spørgsmålene: ” Har alle foreninger og klubber en udfordring i forhold til at hverve og fastholde nye medlemmer - Hvad skal vi være opmærksomme på - hvordan gør vi/ I for at komme videre”?

   

  Vi havde besøg af Johannes D. Bruhn, fra KFUM spejderne i Lystrup. Han belyste emnet med nogle betragtninger om det at være frivillig nu og tidligere. At der er 3 typer frivillige og alle er lige vigtige: dem der sætter i gang - dem der følger op - dem der runder af.

  I stedet for at spørge hvorfor andre ikke er frivillige (og dermed give dårlig samvittighed) bør man spørge, hvorfor er der ikke flere frivillige i vores lille samfund.

  Demografien spiller også ind, hvor meget de enkelte familier synes de har tid.

  Udbuddet af aktiviteter er steget enormt de sidste 30 år så den procentdel af frivillige skal spredes over flere tilbud.

  Løsningerne kan være: vær mere synlig, have attraktive tilbud, tvang. Dvs. vil man være medlem her, må man også yde et stykke arbejde og derved nyde goderne.

   

   

  Nina Frøjk, Landssekretær Danmarks Kristelige Gymnasiastbevægelse DKG har besøgt os og fortalte om bevægelsens historie og hvad de er udfordret af i dag.

  Der er stadig en blufærdighed for at vise overfor kammeraterne på gymnasiet, at man er kristen. Derfor afholdes der mange lejre og events, så de unge kan mødes og få en fornemmelse af, at de er mange, der er optaget af kristendom og tro samt andre relevante livsspørgsmål. Disse emner er de vigtigste i DKG´s arbejde. De siger, at DKG er for dem, der tør udfordre troen.

  I DKG er mange også medlemmer i KFUM og KFUK.

  For at gøre opmærksom på sig selv besøger de mange efterskoler og få folkeskoler. Som noget nyt har de prøvet at lave familieweekend i pinsen med succes. Børnene bliver da bekendt med bevægelsen i en tidlig alder og forældrene er måske stadig medlem af DKG og har lyst til at være sammen.

  Næste arrangement

    

  Uddeling fra cykelløbet 2018

  på NAAPIFFIK

  Kalkværksvej 2, 8000 Århus C

  ( parkering i gården)

  tirsdag den 25. september kl. 19.30 m. ledsager    

  Tm: Jan