Uddeling fra Aarhus Julemærke 2020

Fra venstre Kasserer Vagn Sindberg, Souschef Jesper Olsen Det Blå Sted, Årets kunstner Erik Boye, leder på Det Blå Sted Poul Jensen, hospitalsklovn Makaroni, Lise Claesson, Julemærkehjemmet, Præsident Ellen Danielsen, Aarhus Y´s Men´s Club Nordstjernen. Arne Pedersen, Nordstjernens Julemærkeudvalg.

 

Endelig kunne der uddeles overskud fra Aarhus Julemærke 2020.

Grundet Corona-restriktionerne kom det igen i år til af foregå udendørs. Aarhus Y´s Men´s Club Nordstjernen, som står for udgivelsen, havde inviteret til receptionstræf på plænen i Rådhusparken mandag den 26. april, hvor bl.a. repræsentanter fra de 3 bidragsmodtagere, Det Blå Sted, Julemærkehjemmene og Hospitalsklovnene var mødt op.  Til stede var også kunstmaler Erik Boye, som havde tegnet julemærket. Der var desuden mødt enkelte brugere fra Det Blå Sted, samt naturligvis mange medlemmer og ledsagere fra Y´s Men´s Clubben.                                                         

Klubbens præsident Ellen Danielsen indledte med en tale til de 3 modtagere, og takkede dem, hver især, for det velgørende arbejde de gør for svage og udsatte i samfundet. Og rettede samtidig en tak til alle, som havde bidraget til at det atter kunne lykkes at uddele donationer fra det lokale julemærke. Herunder kunstneren, marketingfirma, trykkeri. Og andre, som har deltaget aktivt i salget. ”Uden jeres hjælp kunne dette ikke lade sig gøre,” sagde Ellen Danielsen.

Derefter gav hun stafetten til Julemærkets kasserer Vagn Sindberg som overrakte gavebeviser til modtagerne: Det Blå Sted 35.000 kr., Julemærkehjemmene 10.000 kr., Hospitalsklovnene på AUH Skejby 10.000 kr.

Poul Jensen, leder og souschef Jesper Olsen på Det Blå Sted takkede for bidraget, og fortalte om deres arbejde for de af byens udsatte, man på forskellige måder var i kontakt med. Hospitalsklovn Makaroni fortsatte med at takke for støtten til deres arbejde, som efterhånden har mange sider, og man møder i dag mennesker i alle aldre og steder. Der tæller nu også børnehospice og ældre demente.                                                                    Lise Claesson fra Julemærkehjemmet i Hobro tog tråden op, og fortalte om arbejdet på Julemærkehjemmene med at indgyde selvtillid hos de mange unge, som søger ophold der, og takkede for bidraget igen i år.

Og så var der stående taffel med kaffe og the som Det Blå Sted havde medbragt, og Nordstjernen bød på kagerne dertil.

Så det blev en fest i godt vejr under åben himmel.

Fotos fra dagen