NORDSTJERNELØBET 

Aarhus Y's Men's Club Nordstjernen, der holder til i Risskov sognegård, har siden 2003 arrangeret et årligt cykelsponsorløb i Risskov. Løbet måtte dog aflyses i 2020 og 2021 pga Corona.

Det er efterhånden en god tradition, hvor der er mulighed for at støtte samfundets svageste. Gennem årene er der ydet støtte til bl.a. Kirkens Korshær, Reden, forskellige cafeaktiviteter under KFUMs Sociale Arbejde, SOS Børnebyerne, Sind Pårørenderådgivning m.fl. 

De første mange år blev løbet kørt på en rute med start fra Agerbæksvej ud for Landbrugsskolen og ned til rundkørslen ved Risskov skole og rundt. Et år blev løbet afviklet ved Nordvestpassagen/Riisvangen, og i år 2022 bliver løbet flyttet til industrikvarteret i Lystrup, da der sker så meget med nybyggeri på Agerbæksvej. Den nye rute er en  1,6 km lang rundstrækning Skavholmvej, Mølbakvej, Skæringvej, Rokhøj, Lægårdsvej, Bremårevej, Skavholmvej.

Nordstjerneløbet blev de første mange år afholdt i august måned, men er nu flyttet til maj måned. Det er et cykelsponsorløb med deltagere fra alle mulige samfundslag og der køres på både racercykler og alm. cykler. De senere år er el-cykler blevet meget moderne - dem har vi desværre ikke plads til.

Rytterne er en blandet skare af sportsfolk, byrådspolitikere, præster og motionister.

Løbet afvikles med deltagelse af 60 til 80 cykelryttere, der gennemkører strækningen så mange gange som muligt i løbet af den 1½ time, der er til rådighed mellem 18.30 og 20.00. Der tælles omgange og der er mange spurtpræmier.

Formålet med løbet er at skaffe penge til de formål, som af Klubben og cykelløbudvalget er fundet værdige at yde støtte til. Mindst 50 % af nettooverskuddet går til den valgte hovedbidragmodtager. Gennem årene er der af det samlede overskud på 1.310.000 kr. doneret 895.000 kr. til de valgte modtagere. De resterende 415.000 kr. er udloddet i mindre donationer efter ansøgninger til klubben.

Sponsorerne er vores afgørende faktor for at kunne opnå mulighed for at yde den forventede støtte til de valgte formål. Vi er superglade for vore sponsorer, som giver deres bidrag til, at nogle mennesker får det bedre. Der skal også lyde en appel til virksomheder om at lade deres medarbejdere som et personalegode deltage i løbet samtidig med, at virksomheden sponserer hver rytter med minimum 300 kr. Alle firmasponsorer nævnes ved navn af løbsspeakeren under løbet og offentliggøres på hjemmesiden efterfølgende. Rytterne skaffer også selv sponsorer og  Aarhus Y's Men's Club Norstjernens medlemmer kontakter mange firmaer, for at skaffe sponsorater. 

Umiddelbart efter løbets afslutning samles alle deltagere til socialt samvær med lidt at spise og drikke og uddeling af præmier.

Vi har gennem årene haft flere samarbejdspartnere, der har støttet os på forskellig vis bl.a. Sparbank Vest, GF Forsikring, Risskov Efterskole og Larsen Motorcykler.

Løbsansvarlig: Ester Bork Sørensen  -  esterfs8520@gmail.com